Nová budova pro úředníky rozdělila uherskobrodskou radnici

Uherský Brod - Radnici v Uherském Brodu rozdělil plán výstavby budovy pro úředníky magistrátu na dva tábory. Zastánci stavby za 100 milionů korun včetně starosty tvrdí, že město potřebuje úředníky pod jednou střechou. Ti v současné době sídlí ve městě na sedmi místech. Starosta tvrdí, že je to nepohodlné zejména pro občany, kteří musejí přecházet z jedné budovy do druhé.

Podle odpůrců je však současný stav vyhovující. Všech sedm odborů s výjimkou jednoho totiž sídlí jen pár desítek metrů od sebe. Proti stavbě jsou i obyvatelé města. "V tuto chvíli

výstavba nového úřadu není nevyhnutelně potřebná, navíc pro ni nemáme peníze," tvrdí místostarosta Antonín Juriga.

Starosta Ladislav Kryštof v souvislosti s financováním nové budovy argumentuje finanční pomocí ze strany ministerstva vnitra. To by však přispělo maximálně 65 miliony korun, zbylých 35 milionů by šlo z pokladny města. Podle lidí by byly potřeba někde jinde, například při opravách chodníků.

Mnohem jednodušší, ale především levnější řešení, jak dostat úředníky pod jednu střechu, našla například zlínská radnice. Všechny své zaměstnance posadí do budovy bývalé pojišťovny. „Koupě budovy i její oprava je minimálně o třetinu levnější, než stavba nové budovy,“ vysvětluje krok zlínského magistrátu jeho mluvčí Marie Masaříková.

Zlínští úředníci budou v novém už za pár měsíců. Kdy ti uherskobrodští, se rozhodne začátkem příštího roku.