Policisté na Moravě kontrolovali mladistvé, řidiče a taxikáře

Český Těšín/Brno - Brno a Český Těšín zažili během dnešní noci masivní zátah desítek policistů, celní správy i České obchodní inspekce. Zaměřili se zejména na bary, herny řidiče. Výsledkem akce bylo zadržení dvou zlodějů, několika opilých mladistvých a také jednoho celostátně hledaného podvodníka, který unikal před nástupem do vězení.

V Českém Těšíně se kontroly zaměřily zejména na mladistvé. Policejní pes našel u jedné dívky sáček s drogou a na oddělení si policisté odvezli i pět mladistvých v podnapilém stavu. „Standardní postup je takový, že budeme kontaktovat rodiče, aby si dítě převzali, nebo je odvezeme my,“ nastínila nejbližší budoucnost zadržených sociální kurátorka Marcela Pělová. 

Celkově nebyly výsledky zátahu hrozivé, dohromady prošlo kontrolou V Českém Těšíně téměř 200 lidí, 30 heren a restaurací, dvě diskotéky a dva bary. Při podobné akci v Brně pomáhali policistům také inspektoři ČOI. Kontrolovali pedevším bary a nalévání alkoholu mladistvým.  „Kontrolujeme náhodně mladistvé a dáme jim dýchnout, zda požili alkoholické nápoje, “ přiblížil běžně používanou metodu brněnský policista Marián Karas.

Česká obchodní inspekce a policisté zjistili, že se na diskotékách zákon porušil celkem devětkrát. „Budou zahájena příslušná správní řízení ve věci a provozovatelům restauračních zařízení může být uložena pokuta až do výše půl milionu korun,“ potvrdila České televizi ředitelka jihomoravské ČOI Jarmila Vašulková.

Kontroly se nevyhnuly ani taxikářům. I když zde žádná pochybení inspektoři nezjistili, ujišťují, že se podobné akce budou opakovat i v dalších moravských regionech. 

Vydáno pod