Páru z Břeclavi hrozí za výbuch bytu až rok vězení

Brno - Rok vězení hrozí partnerskému páru z Břeclavi, jehož bytem otřásla v sobotu v noci exploze. Odborníci se domnívají, že se tak stalo kvůli neopatrné manipulaci s benzinem při výrobě pervitinu. Pár vinu popírá, k události odmítl vypovídat. Výsledky expertiz bude znát policie přibližně do měsíce.

Při neštěstí utrpěl třicetiletý uživatel bytu lehké zranění, jeho šestatřicetiletá družka vyvázla se svým osmiměsíčním dítětem bez zranění. Exploze se stala v kuchyni bytu. Výbuch rozbil jeho okno a poškodil tři auta. Škoda se odhaduje na 100.000 korun.

„Vzhledem k tomu, že dvojice nespolupracuje, budeme muset vyčkat až do vyhotovení expertiz, které vysvětlí příčinu výbuchu,“ řekl Milan Janůvka z břeclavského policejního ředitelství. Pár byl propuštěn z vazby v neděli.

Případ nyní vyšetřují kriminalisté pro podezření z obecného ohrožení. Kromě toho navíc dvojici hrozí stíhání i za nedovolenou výrobu drog. Muž byl za ni již v minulosti odsouzen. Podle jedné z policejních verzí používala dvojice při výrobě pervitinu benzin, který je k přípravě drogy nezbytný. Při zahřívání a odpařování ale hrozí výbuch.