Muž uhořel při požáru rodinného domu na Zlínsku

Zlínsko - Mohutný požár časně ráno zničil rodinný dům na samotě u obce Jaroslavice na Zlínsku. Devětačtyřicetiletého majitele nalezli hasiči mrtvého, ale podařilo se jim alespoň zachránit několik domácích zvířat. Příčinu tragédie vyšetřovatelé zatím neznají. Při zásahu se lehce zranil jeden hasič.

Hasiči se o požáru dozvěděli kolem páté hodiny díky nejbližším sousedům, kteří si všimli dýmu. „Oheň byl mimořádně rozsáhlý. Zasáhl jak obytné části, všechny místnosti, hospodářskou část, tak i celou střechu. Podařilo se nám plameny dostat pod kontrolu asi po dvou hodinách intenzivního hašení. Teprve poté bylo možné proniknout dovnitř, a tam také bylo nalezeno torzo devětačtyřicetiletého majitele,“ informoval mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Zachránit se podařilo pouze dvě kozy, které hasiči objevili při prohledávání domu s dýchacími přístroji. Situaci komplikoval i nedostatek vody. Při zásahu byl spadlou střešní taškou na rameni lehce zraněn jeden profesionální hasič. K požáru musela vyjet také psycholožka hasičů, která poskytovala odbornou pomoc pozůstalým rodinným příslušníkům.

Způsobená škoda zatím nebyla vyčíslena. Příčinu požáru, který dům zcela zdevastoval, vyšetřují hasiči i policie. „Vyšetřovatel nechal nařídit soudní pitvu, která by měla objasnit podrobnosti této tragédie,“ uvedla mluvčí Policie ČR ve Zlíně Jana Bartíková. Muž z Jaroslavic je letos už druhou obětí požáru ve Zlínském kraji. V únoru zahynul sedmašedesátiletý muž v obci Březová na Uherskohradišťsku.
 

Vydáno pod