Kriminalisté v Brně odhalili dvě varny pervitinu, zatkli osm lidí

Brno - Brněnští kriminalisté odhalili tento týden ve městě další dvě varny pervitinu. V souvislosti s výrobou drogy zadrželi osm lidí. Třicetiletého muže a stejně starou ženu zadrželi policisté v jednom z činžovních domů v Husovicích přímo při výrobě pervitinu. Ve čtvrtek skončil v cele i třetí ze skupiny, pětatřicetiletý muž. Oba muži už měli v minulosti kvůli drogám problémy se zákonem a jsou ve vazbě. Žena je stíhána na svobodě.

Od začátku roku už našla policie v Brně 12 laboratoří zásobujících narkomany omamnou látkou. Podle odborníků je pervitin v Brně vůbec nejužívanější tvrdou drogou. Ročně zlikvidují kriminalisté ve městě asi 50 laboratoří.

Při domovní prohlídce našli kriminalisté kromě chemikálií a laboratorního skla i varnou misku s připravenou látkou, z níž lze vyrobit asi 55 gramů drogy. Ze zabavených léků obsahujících efedrin by dealeři vyprodukovali pervitin za 200 tisíc korun.

Ve vazbě skončil také jedenačtyřicetiletý muž, který spolu s dalšími čtyřmi lidmi vyráběl pervitin v jedné z chatek v Brně-Líšni. Pětici podezřelých zadrželi policisté už na začátku týdne. Mimo jiné zjistili, že chatku užívali bez vědomí majitele.

Už v únoru odhalila policie pětačtyřicetiletou matku čtyř dětí z Brna-Nového Lískovce, která doma vyráběla pervitin. Podle policejního mluvčího drogy vařila v kuchyni, kde připravovala dětem jídlo.

Vydáno pod