Vynikající policisté Olomouckého kraje převzali medaile

Olomouc - Policejní prezidium dnes v Olomouci udělilo ocenění v rámci Dne policie nejlepším policistům, civilním zaměstnancům i představitelům samospráv. "Je to novodobý fenomén pro policii a příležitost ocenit pracovníky, kteří se nadstandardní prací podíleli na zhodnocení činnosti policie v průběhu roku," uvedl náměstek policejního prezidenta Tomáš Kužel.

Medaili za statečnost získal letos sedmatřicetiletý Luděk Crha, který pracuje u policie šestnáct let. Ten zadržel loni v prosinci nebezpečného ozbrojeného pachatele, který měl na svědomí nejméně šest poštovních přepadení. „Byla to týmová práce, na mě zbyla jen ta poslední třešnička na dortu - zadržet pachatele,“ nechal se slyšet Crha.

Medaili za zásluhy si odnesl Michal Indra. V době mimo službu byl v bance, v pobočce Komerční banky v Mohelnici, svědkem loupeže a pronásledoval ozbrojeného pachatele, který byl i díky němu dopaden. Za zásluhy při řešení krizových situací v rámci práce předsedy bezpečnostní rady kraje byl čestnou medailí oceněn i hejtman Olomouckého Ivan Kosatík.

Samostatné ocenění nejlepších policistů Olomouckého kraje se letos uskutečnilo poprvé. V neděli 22 června převezmou v Ostravě medaile nejlepší policisté Moravskoslezského kraje.

Vydáno pod