Žena z Ivančicka okrádala své sousedy, odhalila ji webová kamera

Ivančice (Brněnsko) - Kuriózní případ krádeží se dostal do rukou policistům na Brněnsku. Troufalou zlodějku v rodinném domě na Ivančicku odhalila webová kamera, kterou na ni nastražili jeho obyvatelé. 44letá žena chodila k sousedům přes 3 měsíce, a to vždy, když byli v práci. Otevřela klíčem, který měla rodina položený na poličce ve dvoře. Odnášela si maso a peníze. Celkem si přivlastnila věci v hodnotě 96 tisíc korun. Za nezvané návštěvy jí teď hrozí tři roky vězení.

Okradená rodina si dlouho lámala hlavu nad tím, kdo ji vlastně okrádá. Při krádežích totiž nikdy nebylo zjištěno násilné vniknutí do domu. Rodina začala z krádeží dokonce podezírat své nejbližší. Pak ale nalíčila past. Na sekretáři v obývacím pokoji zůstalo počátkem minulého týdne několik tisícikorunových bankovek. Místo v době, kdy nikdo nebyl doma, snímala kamera.

Přehrání záznamu ukázalo, že zlodějkou je sousedka. Dům navštívila od počátku léta šestkrát. O tom, kde je ukryt klíč od dveří na dvorek, se dozvěděla v minulosti zcela náhodou. Na své výpravy se v obavě před odhalením vydávala vždy v rukavicích a bosa. Kromě peněz ukradla z domku z mrazáku i tři kilogramy masa.