Celníci zabavili v Brně padělky za více než 112 milionů korun

Brno - Padělky za více než 112 milionů korun zabavili ve čtvrtek a dnes celníci v tržnicích v Olomoucké ulici v Brně. Celkem zkontrolovali devět set nebytových prostor, ve kterých našli skoro sto tisíc padělků s logy a názvy známých firem. Zátah byl jednou z největších akcí zaměřených na kontrolu stánkařů na jižní Moravě.

Zajištěné zboží zaplnilo přes 700 pytlů. V celních skladech skončilo velké množství textilu, obuvi, hodinek, hraček a parfémů. Celníci odhalili i pět důmyslných tajných úkrytů, v nichž byly tyto padělky uloženy. Zabavili také 30 motorových pil.

Poslední velký zátah se v Olomoucké ulici konal před třemi měsíci. Skončil zabavením zboží, jehož prodejem by držitelům ochranných známek vznikla škoda 115 milionů korun. Kontroloři si navíc na své konto připsali velký úspěch - odhalili padělatelskou dílnu. To se na jižní Moravě v několika posledních letech vůbec nepodařilo. 

Tržnice v Olomoucké ulici patří k největším zařízením svého druhu na Moravě. Neslouží veřejnosti, ale stánkařům, kteří v nich nakupují zboží pro tržnice v Česku.

Vydáno pod