Medvíďata Bill a Tom oslavila své první narozeniny

Brno - Dvojčata ledního medvěda Bill a Tom z brněnské zoo dnes oslavila své první narozeniny. Každý z oslavenců dostal dort v podobě aspiku s rybou a velký míč na hraní. Bill a Tom se těší mimořádnému zájmu veřejnosti. Brněnská zoo díky nim prožívá tento rok nejlepší sezonu v postkomunistické historii. Letos zahradou prošlo již kolem 320 tisíc milovníků zvířat, což je téměř o 80 tisíc více než v loňském roce.

„Pochoutky jsme jim spustili do výběhu na laně. Zbaštili je za pár minut. Z míčů byli doslova nadšeni,“ uvedl mluvčí zahrady Pavel Hrazdíra. Dary fanoušků v podobě četných plyšových hraček a obrázků budou vystaveny ve správní budově zoo. Desítky dárků jim přinesli i členové fanklubu německé teenagerovské skupiny Tokio Hotel, po jejichž frontmanech jsou medvědí bratři pojmenováni.

Z medvídků se ale stávají statné šelmy. Znamená to, že čas jejich společného dětství v brněnské zoo se chýlí ke konci. Na jaře se Bill přestěhuje do zoo v německém Gelsenkirchenu. Novým domovem pro jeho bratra Toma se stane pražská zoologická zahrada. K matce dvojčat Coře se pak vrátí její druh Uma, který je nyní dočasně umístěn v pražské zoo.

Odchov ledních medvědů v zajetí je mimořádně složitý. Narození Billa a Toma je proto největším chovatelským úspěchem brněnské zoo v její dosavadní padesátileté historii.

Vydáno pod