Soud zrušil rozhodnutí k výstavbě sporné prodejny v Brně-Ivanovicích

Brno - Územní rozhodnutí ke stavbě kontroverzního hobbymarketu v brněnských Ivanovicích zrušil brněnský krajský soud. Jak potvrdila soudkyně Jana Jedličková, magistrát chyboval, když se v řízení nezabýval některými námitkami odpůrců stavby a sdružení Klidné Ivanovice nepřiznal práva účastníka řízení. Magistrát tak nyní bude muset případ, který budí ve čtvrti značné emoce už několik let, znovu otevřít.

Jak vyplývá z průzkumu veřejného mínění, s projektem nesouhlasí asi tři čtvrtiny obyvatel Ivanovic. Kritika se na plán snáší i z úst ekologů. Do čtvrti by podle nich obchod přivedl tisíce aut.

Prodejna má stát na ploše přesahující 20 000 metrů čtverečních. Stejně velkou plochu zaberou příjezdové cesty a parkoviště pro téměř 500 vozů. Jako reklamní poutač bude sloužit čtyřicetimetrový sloup. „Záměr by poškodil životní prostředí naší městské části,“ uvedla nedávno Petra Täuberová ze sdružení Klidné Ivanovice.

Právě toto sdružení se v minulosti pokoušelo do plánované výstavby zasáhnout, magistrát mu ale nepřiznal práva účastníka řízení, a tak bylo postavení odpůrců slabé. Podle soudu by ale klidné Ivanovice měly být účastníkem řízení, uvedla Jedličková.

Vydáno pod