Luhačovice dokončují přípravy na vrcholná evropská jednání

Luhačovice - Proslulé moravské lázeňské město Luhačovice v nejbližší době vymění bahenní koupele a ozdravné programy za vlaječky Evropské unie. Již za méně než 30 dní se v Luhačovicích uskuteční jedno z vrcholných jednání evropských politiků v souvislosti s českým předsednictvím EU. Do honosně zrekonstruovaného Společenského domu uprostřed lázeňské kolonády se sjedou ministři práce a sociálních věcí. I v ostatních hotelech a jednacích budovách se dokončují poslední přípravy.

Luhačovice svou renovaci v posledních měsících výrazně uspíšily. Sály byly opraveny a po dvanáctimilionovém vkladu nyní vypadají jako v době svého vzniku v roce 1935. Také proslulé domy podle osobitého stylu prvorepublikového architekta Dušana Jurkoviče byly mírně zrekonstruovány. To vše za plného provozu lázeňských služeb. „Museli jsme dostát svým závazkům i dlouhodobě nasmlouvaným hostům a vše dělat za poněkud ztížených podmínek,“ podotkl generální ředitel lázní Josef Krůžela.

Pro stovky diplomatických hostů bude připraveno ubytování v šesti luxusních čtyřhvězdičkových hotelech. Už 18. ledna bude na čas ukončen běžný provoz lázní. Město se tak na několik měsíců změní na příjemné prostředí pro ministerská jednání evropských politických špiček. Ministři si ve chvílích volna budou moci vychutnat veškeré služby proslulých moravských lázní. Nejpozději 5. ledna navíc zmizí veškerá vánoční výzdoba ve městě, kterou nahradí evropské symboly a oficiální vlajky.

  • Interiér Společenského domu autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/6/598/59777.jpg
  • Lázeňský hotel v Luhačovicích autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/6/598/59775.jpg