Valašské křoví: Amatérská divadla ve Slavičíně posedmé

Slavičín - Až do neděle bude ve Slavičíně probíhat již sedmý ročník krajské postupové divadelní přehlídka Valašské Křoví 2009, kterou pořádaná domácí divadelní soubor SemTamFór. Nejlepší soubory mají šanci postoupit na celostátní přehlídku Divadelní Děčín či Divadelní Třebíč a také na celostátní přehlídku amatérského divadla pro děti - Popelka Rakovník. Z těchto přehlídek mohou pak soubory postoupit na nejvyšší soutěžní metu českého amatérského divadla - festival Jiráskův Hronov.

Kromě tří domácích inscenací domácího SemTamFóru se na Valašském křoví představí pražský Tyjátr Hrobeso, brněnské Divadlo v karanténě, Divadlo Point Prostějov, MRSŤA PRSŤA Kouřim, Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná a jako host přehlídky vystoupí s pohádkou pro děti Divadlo DUHA Polná.

Kromě klasických textů jako je Shakespearův Hamlet nebo Tylův Strakonický Dudák budou moci návštěvníci shlédnout také současné divadelní texty, jako jsou Holky Elky od R. Adamové, P. O. Enquistovo drama V hodině rysa a Benátky pod sněhem Gillese Dyreka. Herci dále představí divadelní úpravu Burtonova animovaného filmu Mrtvá nevěsta a pokus o cirkusové představení CIAO CORNUTO. Pro mladé diváky jsou připraveny pohádky Červená Karkulka a Perniková Chaloupka.

Návštěvníci festivalu budou mít možnost o daných inscenacích mluvit s odbornou porotou v čele s režisérem a uměleckým šéfem Divadla Antonína Dvořáka Příbram Milanem Schejbalem na rozborových seminářích, které proběhnou vždy po představení v divadelním klubu na Sokolovně. V rámci festivalu bude probíhat i vzdělávací seminář vedený Miroslavem Ondrou. SemTamFór ve své symbolické sedmé sezóně pokřtí nové logo a představí nové webové stránky souboru.

Vydáno pod