Stavba cyklostezky do Pístova místní šokuje

Jihlavsko - Lidé z Jihlavska se nestačí divit, co se děje při stavbě cyklostezky do Pístova. Nechápavě kroutí hlavou nad frézováním úplně nového asfaltového povrchu a kritikou nešetří ani na bourání teprve vloni dokončených nákladných terénních úprav. Podle stavební firmy je to nejefektivnější řešení, jak na stezce oddělit část pro chodce a část pro cyklisty.

Primátor Jihlavy Jaroslav Vymazal (ODS) se vyjádřil, že zvolené řešení se dodavateli stavby jevilo jako méně pracné a kvalitnější řešení. Nová cyklostezka vede pod mostem, kam se ale nevejde, a tak se před rokem dokončené přemostění na obchvatu Jihlavy nyní musí nákladně upravovat. Také zeleň a terénní úpravy za stovky tisíc musely bagry rozbořit.

Primátor problém vidí v chybové komunikaci mezi projektantem cyklostezky a projektantem obchvatu. Při shánění kompetentních osob zodpovědných vyjádřit se ke stavbě této cyklostezky se štáb České televize dostal do bludného kruhu. Stavební firma odkazuje na projektanta, projektant na investora a investor zase zpátky na stavební firmu.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

Město Jihlava za pomoci fondů EU zaplatí za 1300 metrů chodníku a cyklostezky 17 milionů korun; práce budou dokončeny v září.