Na festivalu Hradhouse vystoupili jako poslední policisté

Boskovice (Blanensko) - Město Boskovice na Blanensku, kde se v noci na dnešek konal festival elektronické hudby Hradhouse, krátce po půlnoci uzavřely policejní zátarasy. Policisté na výjezdech z města testovali každého řidiče na alkohol a drogy. Všichni řidiči, kteří chtěli odjet z města, museli projít testem na alkohol a speciálním detektorem, který je ze slin schopen určit až pět druhů drog. Policistům přišli na pomoc také pracovníci celní správy se speciálně vycvičenými psy, asi šest desítek účastníků festivalu přišlo o řidičský průkaz.

Na taneční festival do Boskovic se včera v podvečer sjelo přes 3 tisíce příznivců elektronické hudby. Ti se dnes po probdělé noci, většinou bez odpočinku, vydali na cestu domů. Ještě před koncem festivalu, tedy od brzkých ranních hodin, čekaly na tanečníky na všech výjezdech z města policejní zátarasy. Všichni řidiči, kteří chtěli odjet z města, museli projít testem na alkohol a speciálním detektorem, který je schopen určit ze slin až 5 druhů drog. „Máme tady asi 50 policistů a na pomoc nám přišli také pracovníci celní správy se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání drog, což jsme také využili. Našli jsme tablety extáze a balíček marihuany,“ potvrdila mluvčí Policie ČR Blansko Iva Šebková.

Někteří řidiči tak zakončili svůj návrat domů velice záhy. „Naměřili mi 0,45 promile, jsem bez řidičáku. Musíme počkat, až brácha vystřízliví, pak pojede on,“ podotkl jeden z postižených. Policisté kontroly ukončili před polednem, na silnice nepustili dohromady šest desítek nebezpečných řidičů. Více než 40 z nich bylo pod vlivem drog, ostatní nadýchali alkohol.

Reportáž Evy Lípové (zdroj: ČT24)

Policie vzkazuje, že s kontrolami by měli účastníci festivalu počítat i příští rok.

Všichni řidiči, kteří chtěli odjet z tanečního festivalu Hradhouse v Boskovicích, museli projít testem na alkohol a speciálním detektorem, který je schopen určit ze slin až pět druhů drog.
Zdroj: ČT24