Na Hodonínsku shořela pila, škoda činí tři miliony korun

Bohuslavice (Hodonínsko) - Až do rána bojovali jihomoravští hasiči s požárem pily a dřevovýroby u Bohuslavic na Hodonínsku. Většina areálu plného dřeva lehla popelem. Oheň se díky hasičům nerozšířil na blízký les. Škodu odborníci předběžně odhadli na tři miliony korun. Příčinu se dnes pokusí určit vyšetřovatelé.

„Dvě budovy pily a dřevovýroby požár prakticky zničil, ze dvou budov a dalších přilehlých objektů zůstaly jen obvodové zdi. Požár zničil také uskladněné dřevo, hotové obkladové desky i strojní park dřevovýroby,“ mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Na místě požáru zasahovalo v pátek večer 12 hasičských jednotek. Dvě budovy na ploše 40 krát 40 metrů byly celé v plamenech. Požár se podařilo dostat pod kontrolu ve 22:30 hodin.

V podvečer hořelo také v Hodoníně, plameny tam poničily třípatrovou budovu se skladem oděvů. Vznikla škoda 500 tisíc korun, jeden hasič se nadýchal kouře. „Podle osmi zjištěných ohnisek a dalších poznatků byla budova zřejmě úmyslně zapálena,“ uvedl Haid. V domě se prý scházeli bezdomovci.

Na Hodonínsku byly 2 požáry (zdroj: ČT24)