Nejmodernější akvapark v zemi bude mít Uherské Hradiště

Uherské Hradiště - Město Uherské Hradiště bude mít nejmodernější akvapark v Česku. Areál za víc jak dvě stě milionů korun postaví brněnská firma Unistav. Včera dodavatele schválila rada města. Stavět by se mělo začít v říjnu, pro plavce by se měl akvapark otevřít už v létě příštího roku. Podle starosty byla ve výběrovém řízení rozhodující cena.

Akvapark vznikne přestavbou stávajícího krytého koupaliště s venkovním bazénem. To je ve špatném technickém stavu, letos v létě areál zůstal uzavřený. Dodavatele stavby radnice začala hledat v březnu, původní výběrové řízení ale zrušila a v květnu nahradila novým. Město to tehdy zdůvodnilo dosud nezajištěným financováním a také rozporuplnými termíny dokončení, které mu účastníci tendru nabídli.

Akvapark by měl mít celoročně otevřený venkovní bazén a 185metrový tobogán. Venkovní bazény mají být hotovy už na začátku příštího léta, krytý bazén pak na jeho konci.

Reportáž Josefa Kvasničky (zdroj: ČT24)

Starosta města teď musí do konce roku vyjednat bankovní úvěr. Pokud banky nepřesvědčí, zastupitelé souhlasili s prodejem cenných papírů. Stavbu už ale teď nic nezastaví. Město si chce vzít úvěr ve výši 195 milionů Kč na investiční výdaje, zejména však právě na stavbu areálu.

Model akvaparku
Zdroj: ČT24