Starosta Hodonína za ODS zřejmě dostarostoval

Hodonín – Hodonínský starosta Lubor Šimeček má potíže. Jeho kolegové z místní ODS se dostali ke zhruba 20minutové nahrávce jeho rozhovoru se zástupcem firmy Patria Verde. Společnost se účastnila výběrového řízení pořádaného radnicí a starosta jí na záznamu slibuje podporu. Na oplátku požaduje jistou vstřícnost. Záznam hodonínským občanským demokratům stačil k tomu, aby svého předsedu hodili přes palubu. Lubor Šimeček tvrdí, že nic špatného neudělal. Podle něj jde o konverzaci o chodu radnice. Nahrávka byla prý navíc sestříhaná.

V první části nahrávky starosta Hodonína Lubor Šimeček ujišťuje zástupce firmy Patria Verde o tom, že výběrové řízení na stavbu fotovoltaické elektrárny jim bude vyhovovat. Po chvíli se se zástupci firmy domlouvá na další spolupráci, tentokrát v jeho prospěch. Z nahrávek je patrné, že by upřednostnil podílové vlastnictví. Není však jasné, v jakém podniku by měl mít starosta podíl.

Předsedkyně oblastní organizace ODS Alena Venhodová však potvrdila, že nahrávka je autentická. Požádala totiž o posudek kriminalistického ústavu. Pokud Lubor Šimeček neodstoupí sám, bude se o jeho odvolání veřejně jednat na příštím zastupitelstvu. Lubor Šimeček tak v Hodoníně zřejmě dostarostoval – svoje jméno ale chce očistit a kvůli nahrávce už podal trestní oznámení.

Reportáž Evy Lípové a Barbory Telferové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod