Pod nánosem sněhu se zřítila střecha pavilonu na brněnském výstavišti

Brno - Střecha pavilonu R, jednoho z nejstarších objektů brněnského výstaviště, se krátce po poledni zřítila pod nánosem sněhu. Budova o obvodu dvacet krát osmdesát metrů ležící v nejzazší části areálu veletrhů slouží dnes již jen jako sklad. Nikdo se pravidelně v jejích útrobách nepohybuje. Přesto hasiči celý prostor několik desítek minut preventivně prohledávali. Zabezpečili také přístup k pavilonu a další sesuv tak podle nich nehrozí. I tak pracovníci výstaviště začali s odklízením sněhu z plochých střech zbývajících pavilonů.

„Správce objektu nám potvrdil, že uvnitř nejsou žádní lidé, což jsme si ověřili následným průzkumem. Objekt jsme odpojili od elektrické energie, takže nebylo potřeba organizovat žádné záchranné práce,“ uvedl mluvčí brněnských hasičů jaroslav Haid.

Příčiny zřícení střechy bude nyní vyšetřovat policie. „Ti nám odpoví na otázku, jestli to byl sníh a nebo vadná konstrukce,“ dodal mluvčí brněnských veletrhů David Pokorný. Přesto začali pro jistotu zaměstnanci výstaviště asi za hodinu po zřícení střechy pavilonu R odklízet sníh také z vedlejší budovy s plochou střechou.

Propadená střecha Pavilonu R na brněnském výstavišti (zdroj: ČT24)