Autobus v Brně sjel ze svahu, pasažéry vyprošťují hasiči

Brno - Autobus s osmi lidmi sjel dnes odpoledne v Rebešovické ulici v Brně-Chrlicích z třímetrového svahu. Zřítil se přímo na auta zaparkovaná pod srázem a převrátil se na pravý bok. Na místo okamžitě vyjeli hasiči. Podle prvních informací nebyl nikdo vážně zraněn, cestující i řidič mají pouze lehčí pohmožděniny a oděrky od skel. Přesto skončily dvě ženy v Úrazové nemocnici a jedno dítě ve Fakultní nemocnici Brno. Místo linky 63 byla nasazena náhradní doprava.

Co je příčinou nehody, vyšetřují v současné době na místě přítomní policisté. Nejde totiž o nijak nebezpečný úsek silnice a vozovka je suchá. V dobrém techncikém stavu je i zcela nový autobus. Podle prvních svědectví však vůz nejspíše někdo vytlačil ze silnice a z místa ujel.

„Já jsem bohužel zahlédla jen autobus, jak se pokládá na bok, protože bydlím pod úrovní silnice a samozřejmě obrovskou ránu. Pak už tady byla během pár minut záchranka a hasiči, kteří lidem pomáhali vylézt,“ uvedla Marie Kučerová brněnských Chrlic.

Nehoda linkového autobusu v Brně-Chrlicích (zdroj: ČT24)

Úsek nehody je zcela uzavřen pro veškerou dopravu. Projíždět smí jen náhradní autobusy MHD. Na místě je těžká technika, která bude autobus vyzvedávat zpět na silnici. V současné chvíli jej hasiči připravují na vyprošťění. Omezení dopravy by mělo trvat nejpozději do páté hodiny odpolední.

Vydáno pod