Tři nevyřešené vraždy z roku 2009 trápí jihomoravské policisty

Brno - Tři pomníčky nevyřešených vražd, které se staly v roce 2009, trápí dodnes jihomoravské policisty. Po jejich pachatelích marně pátrají. Proto se rozhodli obrátit na veřejnost a požádat ji o případnou spolupráci. Mezi oběťmi je prostitutka z Komína, kterou našli zavražděnou v jejím domě v Brně-Komíně, osmdesátiletá stařenka z Němčic na Blanensku a novorozeně, jehož tělíčko našli náhodní svědci v betonové vodní nádrži v brněnském Novém Lískovci. U všech případů chybí policistům důkazy. Aby se pachatele hrůzných činů podařilo najít, potřebují nové svědky. Jedině tak budou vrahové potrestáni.

Prvního ze zavražděných, novorozence, našli náhodní chodci v zahrádkářské kolonii v Brně-Novém Lískovci začátkem června. Tělíčko donošeného dítěte ležely na dně půlmetrové betonové vodní nádrže v červené igelitové tašce. V nádrži leželo dítě několik týdnu až měsíců. Vzhledem ke značnému stadiu rozkladu se nám nepodařilo zjistit, jak dítě zemřelo," uvedl kriminalista Antonín Hrdlička, vedoucí odboru obecné kriminality jihomoravské policie. Po porodu ale podle patologů bylo schopné života. Kdo byl jeho vrahem, zda matka nebo někdo jiný, se nepodařilo zjistit. Marné pátrání nepřineslo žádné výsledky. Přesto již dnes policisté vědí, že by vrahovi hrozil až výjimečný trest.

Ubodaná seniorka v Komíně

Kriminalista Antonín Hrdlička hovoří k případům vražd (zdroj: ČT24)

Pětašedesátiletou zavražděnou ženu našla policie 22. října v jejím domě v Brně-Komíně. Upozornila ji na ni kamarádka, které se její známá dlouho neozývala. Ženu vrah ubodal. Okruh podezřelých byl široký, protože Alena, jak si říkala ve svých inzerátech, se i přes svůj věk živila prostitucí. Jaký byl motiv vraha, policie neví. Buď šlo o jejího „zákazníka“ a nebo o lupiče, který ji chtěl okrást. „Zatím stále provádíme výslechy desítek jejích klientů, kteří jsou v různých věkových kategoriích,“ popsal Hrdlička policejní vyšetřování a podotkl, že žena byla zavražděna obzvláště brutálním způsobem. Přes veškerou snahu neměli kriminalisté úspěch a pachatele stále ještě hledají.

Mrtvá žena v Němčičkách

Dva dny před Štědrým dnem byli policisté přivoláni k mrtvé osmdesátileté ženě v Němčicích na Blanensku. V domě se ztratilo několik věcí a policisté předpokládají, že i peníze a proto nebyli překvapeni, když se v následné pitvě potvrdilo, že byla žena zavražděna. „Tento případ je poměrně čestvý, vyslýcháme svědky a doufám, že se nám podaří pachatele najít,“ dodal Hrdlička. Zatím však vyšetřování záhadné smrti trvá.