Golfové hriště se proměnilo v ráj běžkařů

Jinačovice - Zajímavým způsobem využili sportovci zasněžený golfový areál Kaskáda nedaleko Brna. Zatímco v golfové sezóně se tam mezi 18 jamkami prohánějí elektrické vozíky s hráči, teď golfisty u Jinačovic vystřídali běžkaři. Jihomoravané mohou nejen o víkendu, ale i ve všední den po práci vyrazit na zasněžené pláně plné běžeckých tratí. Zaběhat či zabruslit si na lyžích mohou všichni příchozí.

„Denně upravujeme asi dvacet kilometrů běžeckých tratí, z toho deset kilometrů je i pro tzv. bruslení. Jsou tady čtyři okruhy, každý si může vybrat podle obtížnosti,“ řekl České televizi ředitel společnosti Pavel Zeman. Kromě údržby běžeckých tratí je také připravena plocha jezera před restaurací pro bruslení.

O běžecké tratě nedaleko Brna je obrovský zájem. Někteří je využívají až do pozdního večera, kdy po tmě jezdí s „čelovkami“ na hlavě. „Během všedních dnů je tady tak 300 až 400 lidí a o víkendu více. Tento byl obzvlášť nabitý, odhadujeme kolem tisíce lidí,“ upřesnil Pavel Zeman.

Golfové hřiště láká běžkaře (zdroj: ČT24)

Stejně využili golfové hřiště i v areálu Kořenec na Boskovicku. Lyžaři si tam mohou užívat na osmikilometrové běžecké trase pro nenáročné běžkaře.

Vydáno pod