Trafikantka se ubránila lupiči s nožem

Brno - Velkou dávku odvahy projevila Hana Hájková z Brna. V odpoledních hodinách přišel do její trafiky muž, který požadoval tržbu a cigarety. Prodavačka ale nepropadla panice a stiskla alarm. Po několika ostřejších nadávkách, které lupiči uštědřila, muž svou snahu vzdal a z provozovny utekl.

„Chodí nám sem lidé z vedlejší restaurace, takže jsem zvyklá na ledacos,“ popsala České televizi Hana Hájková zážitek, který jí hned tak z mysli nezmizí. Měla štěstí, protože muž nakonec ztratil odvahu a z trafiky na ulici Milady Horákové utekl. Trafikantka mezitím stihla ještě zavolat policii, že byla přepadena.

Do pronásledování pachatele se zapojila také žena, která přišla do trafiky ve chvíli, kdy lupič bral do zaječích. Sledovala ho několik stovek metrů až na Moravské náměstí. Mezitím navigovala policii, která pachatele vzápětí dopadla.

Přepadená trafikantka v Brně (zdroj: ČT24)

Policisté muže zadrželi a odvezli do cely. Jednalo se o pachatele, který byl v minulosti už 24krát soudně trestán. Za toto neúspěšné loupežné přepadení se zbraní v ruce mu hrozí až 10 let trestu odnětí svobody.