V Brně přepadl lupič trafiku, dohnala ho statečná zákaznice

Brno – Brněnská policie řešila případ přepadení místní trafiky. Stalo se tak uprostřed všedního dne na ulici Milady Horákové. Dvaašedesátiletý lupič s notnou dávkou alkoholu v krvi prodejnu přepadl a prodavačku ohrožoval nožem. Ta se jeho útoku ale ubránila a zákaznice, která v trafice zrovna byla, ho pronásledovala tak dlouho, až ho policie dopadla.

„Vytáhl ruku z kapsy a měl v ní nůž. Napřáhl na mě a řekl, ať mu dám tržbu,“ popsala událost prodavačka Hana Hájková. Poté, co se ale prodavačka do lupiče slovně pustila, si svůj čin raději rozmyslel. Když zavolala policii, muž zastrčil nůž zpátky do kapsy a vyběhl ven.

Lupiče pronásledovala zákaznice trafiky

Reportáž Evy Lípové (zdroj: ČT24)

Pohotově a odvážně se zachovala nakonec i jedna ze zákaznic. Bez chvilky zaváhání se vydala do pronásledování postaršího lupiče. „Dvaapadesátiletá žena ve finální fázi pronásledování přímo mobilním telefonem navigovala hlídku eskortního oddělení, a ta ho pak zadržela,“ vysvětlil mluvčí brněnské policie Pavel Šváb.

Zadržený muž je pro policisty starý známý a tímto přepadením si zapsal svůj pětadvacátý záznam. Za loupež s nožem v ruce mu hrozí až deset let vězení.