V Brně otevřel své brány první krytý skatepark

Brno – Fanoušci skateboardingu můžou ode dneška trénovat i v zimních měsících, v brněnské Jugoslávské ulici byl totiž otevřen první krytý skatepark na jihu Moravy. A zájem při otevření byl obrovský, dráhu si přišly vyzkoušet desítky zájemců z Brna i okolí. Na skateboardu si můžou vyzkoušet skoky na bedně nebo tzv. skočce i jízdu na železné tyči.

Organizátor akce Martin Hub vysvětluje, že jde zatím o měsíční zkušební provoz, příznivci skateboardingu mohou část haly využívat dvě hodiny denně. „Ono se čeká už skoro šest let, než se v zimě bude dát něco dělat na skejtu, a toto je úplně první věc, co se kdy stala. Není to úplně ideální, ale alespoň něco,“ dodává další organizátor Tomáš Koudela. 

Do sportovního areálu Balkán si dnes přijeli zajezdit i návštěvníci ze zahraničí. Většina z nich pak odjížděla spokojená. „Jsem rád, protože nic takového není nikde jinde v Česku ani na Slovensku,“ pochvaloval si Petr Mercell. Kapacita haly ale zřejmě nebude dostačující, organizátoři by si ji proto chtěli do budoucna pronajmout celou a bez časového omezení.

Reportáž Zuzany Janákové (zdroj: ČT24)