Požár v Uherském Ostrohu měl zřejmě maskovat trestný čin

Uherský Ostroh - Devětasedmdesátiletá žena, jejíž tělo bylo v pátek nad ránem nalezeno v hořícím domě v Uherském Ostrohu na Slovácku, pravděpodobně zemřela násilnou smrtí ještě před vzplanutím objektu. Případ převzali krajští kriminalisté. Policie zatím nemá žádné další informace, které by k události mohla zveřejnit.

„Probíhá vyšetřování. Cizí zavinění ale nevylučujeme,“ řekla zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková. Podle ČTK byla žena zřejmě před vzplanutím domu zavražděna. Motiv pachatele mohl být loupežný. Seniorka, která žila sama, měla totiž údajně doma peníze a cennosti. Pokud se podezření potvrdí, jednalo by se letos o první vraždu ve Zlínském kraji. Zatím není stále známa ani příčina požáru. „Událost je v šetření,“ sdělil Vít Rušar z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Požár stavení zpozoroval jako první soused, který si všiml nezvyklé blikající záře. Podle hasičů šlo o rozsáhlý požár, kdy z oken samostatně stojícího domu v uliční zástavbě šlehaly plameny. Obytná část kompletně vyhořela, hasiči zde poté nalezli torzo těla majitelky domu. Lokalizace a hašení požáru trvalo asi dvě hodiny. Plameny postupně zachvátily všechny místnosti v domě, škody jsou odhadovány na statisíce.

Vydáno pod