Nejoblíběnější učitelkou Jihomoravského kraje je Iva Müllerová z Rájce-Jestřebí

Brno - Jihomoravský kraj už zná svého nejoblíbenějšího učitele roku 2009. Žáci základní školy v Rájci-Jestřebí dnes porotu soutěže Zlatý Ámos přesvědčili, že jejich paní učitelka Iva Müllerová je skutečně ta, která si titul zaslouží. Aby toto tvrzení obhájili, připravili si hranou scénku, kde předvedli rozhovor před televizní kamerou. Hlavní roli v ní měla právě představitelka jejich učitelky.

„To, že mě děti přihlásily, bylo pro mě obrovské překvapení, vůbec jsem to nečekala. A že bych mohla i vyhrát, to by mě ani nenapadlo,“ svěřila se České televizi vítězka Iva Müllerová. A pro její žákyně bylo překvapení také velké. "Je to perfektní, jsme strašně rády. Paní učitelka si to určitě zaslouží,“ radovaly se.

Do jihomoravského kola byly nominovány čtyři učitelky základních škol. Přesto nebylo rozhodování pro porotu vůbec jednoduché. „Paní učitelka Müllerová dostala od každého porotce nejvíce hlasů, ale bylo to velmi těsné,“ uvedl ředitel ankety “Zlatý Ámos" Slávek Hrzal. Vítězka Iva Müllerová teď postupuje do semifinále, které bude už 3. března v Praze.

Nejoblíbenější učitelkou roku 2009 v Jihomoravském kraji je Iva Müllerová z Rájce-Jestřebí (zdroj: ČT24)