Zraněný hasič transportován vrtulníkem do Brna

Zlín, Brno - Vážně zraněný hasič, kterého včera museli jeho kolegové vystříhávat z havarované požární cisterny, leží nyní v brněnské Fakultní nemocnici Bohunice. Transportoval jej tam na specializované pracoviště vrtulník. Podle lékařů je ve stabilizovaném stavu, původní zprávy o těžkém zranění mluvčí nemocnice Anna Mrázová teď koriguje slovy, že jde o zranění středně těžká. Více informací nemocnice o zdravotním stavu zraněného hasiče podávat nebude.

Hasiči havarovali hned dvakrát

Vážná dopravní nehoda včera v podvečer zkomplikovala dopravu ve směru na Luhačovice mezi Zlínem a obcí Březůvky. Pětice hasičů, která jela vyprostit havarovaný kamion s barvami, totiž sama nebezpečně bourala, když před Březůvkami dostala jejich cisterna při předjíždění smyk a sjela ze svahu. Na místo vyjeli okamžitě jejich kolegové s jeřábem, kteří museli z havarovaného vozu dva hasiče vystříhávat. Také osádka jeřábu, která spěchala zachraňovat své kolegy, se cestou k zásahu havarovala. Tato nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

Konečná bilance: 5 zraněných hasičů

Z pětice havarovaných hasičů v převrácené cisterně skončil nejhůře muž, který dnes už leží v brněnské Fakultní nemocnici. Podle prvních zpráv z místa neštěstí měl několik otevřených zlomenin. Další jeho kolega byl zraněn středně težce a také jej sanitka odvezla původně do zlínské nemocnice. Zbývající tři členové posádky byli v pořádku, vyvázli jen s oděrkami.