Začíná Styl a Kabo

Brno - Brněnské výstaviště se na tři dny stává středoevropským centrem módy. Čelní výrobci v  oděvním a obuvnickém průmyslu začali dnes představovat své trendy pro letošní podzim a zimu. Na program 35. ročníku veletrhů STYL a KABO organizátoři přichystali kromě seminářů i tvůrčí dílnu, která má pomoci českým firmám uspět na trhu.

Podnikatele, pro které je tato veletržní událost výhradně určena, čeká pestrá nabídka. Ve třech pavilonech představí více než 450 vystavovatelů z 18 zemí přesně 851 značek. „Očekáváme, že k nám přijde až 9 tisíc obchodníků, kteří mají vedle módního oblečení a obuvi možnost seznámit se s hity ve sportovní módě outdooru a zimních sportech,“ řekla České televizi ředitelka veletrhů Gabriela Vargová.

Veletrh STYL se letos citelněji zaměřuje na nadměrné velikosti. Akcentuje tak fakt, že čím dál tím větší počet lidí s nadváhou nemá v současné době prakticky možnost vybrat si a nakupovat módu, která letí. „Vidím zde v budoucnosti velký potenciál pro firmy. Přijelo 15 takových firem a doufám, že v letošním létě jich bude ještě víc“, doplnila šéfka veletrhů.

Styl a Kabo (zdroj: ČT24)

Trendem v této oblasti je podle organizátorů i to, že módu pro těhotné ženy mohou nosit zároveň ty, které jsou silnější.

Pro podnikatele, kteří míří na brněnské výstaviště, jsou přichystány také dvě novinky. KABO, tedy veletrh zaměřený na obuv, nabízí tzv. Podnikatelský inkubátor. „Projekt Ministerstva průmyslu a obchodu je určen na podporu malých firem, které dostanou příležitost zlepšit prezentaci svých výrobků navenek a profesionalizovat se," přiblížila Vlasta Mayerová z České obuvnické asociace.

Druhou novinkou na veletrhu je tvůrčí dílna módní návrhářky Liběny Rochové a Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. Cílem dílny je spojit činnost firem vystavujících na veletrhu STYL s nápady studentů Ateliéru designu a obuvi. Své návrhy budou prezentovat v pavilonu V Lenka Štěpánková, Jindra Jansová, Pavla Podsedníková a Vojtěch Novotný.