Na Kroměřížsku shořela výrobní hala, škoda je prý 25 milionů

Zdounky (Kroměřížsko) - Požár výrobní haly ve Zdounkách na Kroměřížsku způsobil podle jejího majitele škodu zhruba 25 milionů korun. Jednalo se o budovu bývalého podniku Lakrum, kde se dříve vyráběly nanuky a nyní plastové sloupky k okrajům silnic. Oheň zasáhl celý objekt, nikdo ale naštěstí nebyl zraněn, uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

U požáru zasahovalo pět jednotek hasičů se sedmi cisternami i výškovou technikou. „Halu o rozměrech zhruba 30x50 metrů jsme hasili z několika stran. Z objektu šlehaly vysoké plameny. Hala je zcela vyhořelá, střecha je pryč. Zničené jsou výrobní stroje i samotné výrobky,“ popsal Mitáček.

Hasičům se zhruba po hodině podařilo požár lokalizovat a zabránit jeho rozšíření na okolní budovy a sklady. Další hodiny pak trvalo dohašování jednotlivých ohnisek požáru. Obrovský oblak dýmu s nebezpečnými zplodinami, který byl vidět až ze zhruba deset kilometrů vzdálené Kroměříže, podle Mitáčka naštěstí vítr unášel mimo obydlené oblasti. „Navíc obec vyhlásila rozhlasem varování pro občany, což bylo velmi dobré preventivní opatření,“ dodal mluvčí.

Reportáž Luboše Dostála (zdroj: ČT24)

V době, kdy požár vypukl, byli v budově tři zaměstnanci firmy a dalších šest z externí společnosti, kteří pracovali na střeše. Všichni stihli před extrémně rychle se šířícími plameny utéci. Podle spolumajitele haly můžou za požár pracovníci externí firmy, kteří prý udělali osudovou chybu při svařování. Potvrdit, anebo vyvrátit to ale musí vyšetřovatelé.

Vydáno pod