O trestu za týrání syna vroucí vodou rozhodne soud v březnu

Brno – Městský soud v Brně dnes odročil případ týrání čtyřletého chlapce na 22. března, kvůli nemoci se z jednání omluvil jeden z přísedících. Z týrání je podezřelá chlapcova třiadvacetiletá matka Lucie Oplová, která chlapce trestala za zlobení tím, že ho postavila do vany s vroucí vodou. Na týrání upozornila v roce 2008 chlapcova babička, matka obžalované, která se už dříve obracela na úřady s tím, že se matka o dítě špatně stará, nadává mu a týrá ho. Sociální pracovníci už ženě odebrali i druhého, dvouletého syna, stará se o něj jeho otec. Matce hrozí až osm let.

Trestní stíhání původně probíhalo pouze pro trestný čin ublížení na zdraví. Až v průběhu vyšetřování bylo podle státního zástupce Jana Sladkého rozšířeno i o trestný čin týrání svěřené osoby: „A to od doby synova narození.“ Chlapec má za sebou už několik operací. S následky zranění se potýká dodnes. Léčba navíc zdaleka není u konce. Podle lékařů je možné i to, že nebude moci chodit.

S tím, že mu zranění způsobila matka, se v nemocnici sám svěřil zdravotní sestře. Nyní je v péči babičky. „Když jsem viděla, že ho opravdu týrá, mučí, nadává mu, bije ho, ponižuje, nedává mu najíst, tak pro mě přestala být dcera,“ řekla už dříve ČT.  

Soud bude opět řešit týrání čtyřletého chlapce (zdroj: ČT24)