Královopolská ODS odmítla obvinění odvolaného místostarosty Pelána. V prohlášení

Brno - Závažná obvinění, která na adresu svých stranickým kolegům z králopolského radnice prohlásil odvolaný místostarosta Pelán, nechtějí členové místní ODS nijak komentovat. Dohazování obecních bytů kamarádům a prosazování stavebních firem spolustraníků zakázkách králopolské městské části, se podle nich nikdy nedělo, neděje a dít nebude. Zaslali přitom pouze tiskové prohlášení, v němž vysvětlují podrobněji důvody Pelánova odvolání. Jeho nařčení se ale nehodlají nijak jinak bránit. Na soudní cestu rozhodně nepomýšlí.

„Nechceme se k prohlášením pana Pelána nijak dramaticky vyjadřovat a už vůbec ne veřejně. Vydali jsme tiskové prohlášení a to je podle nás dostačující odezvou na závažná obvinění,“ uvedl místopředseda královopolské ODS Zbyněk Šolc.

V písemném prohlášení podepsaném Šolcem a předsedou královopolské ODS Ivanem Kopečným se přitom jen znovu opakuje, že byl místostarosta Pelán odvolán kvůli špatné komunikaci. Pelán podle spolustraníků nepřišel o důvěru najednou, ale postupně, kdy ho nejdříve donutili, aby rezignoval na post šéfa místního sdružení a poté jej zbavili pozice předsedy klubu ODS v zastupitelstvu.

V Brně, dne 17. února 2010

Tiskové prohlášení ODS Brno – Kr. Pole

  • Odvolání René Pelána proběhlo na základě dlouhodobých problémů v komunikaci v klubu zastupitelů ODS.
  • Rada Místního sdružení vyjádřila nedůvěru a vyzvala k rezignaci René Pelána k rezignaci již 8. října 2009, na sněmu 15. 10. 2009 podal René Pelán rezignaci na funkci předsedy Místního sdružení.
  • Klub zastupitelů několikrát při jednání vyjádřil R. Pelánovi nedůvěru a odvolal jej z pozice předsedy klubu zastupitelů ODS.
  • Rada MS ODS Kr. Pole 14. 1. 2010 vyzvala R. Pelána k rezignaci na funkci 1. místostarosty.
  • Odvolání a volby nového člena Rady MČ Brno – Královo Pole proběhlo na koaličním půdorysu (ČSSD + ODS – 20 členů zastupitelstva).
  • Firma Folprecht Brno, s.r.o. z pochopitelných důvodů v Králově Poli žádné zakázky nezískala, ani o ně nežádala. A nikdy je nezíská!

 Emocionální a nekorektní reakce pana Pelána nás velmi mrzí. I přesto mu přejme mnoho osobních a pracovních úspěchů v jeho další kariéře.

K obviněním, že se mezi členy ODS na radnici domlouvalo přidělování bytů, se Šolc ani Kopečný ve svém prohlášení nevyjádřili vůbec. K Pelánovu obvinění, že byl na něj prováděn nátlak, aby podpořil zadávání veřejných zakázek jednomu ze svých stranických kolegů, napsali, že se nic takového neděje a dít nebude.

Lakonicky přitom poznamenali na závěr prohlášení, že je Pelán nekorektní a emotivní, nicméně, že mu přejí hodně štěstí v jeho další kariéře.