V Brně připravují stavbu nového přestupního terminálu

Brno - Brno má přislíbenou desetimilionovou dotaci na vypracování projektu přestupního terminálu ve Starém Lískovci. Co nevidět se tak pustí do základních příprav této stavby, která v budoucnosti výrazně zlepší spojení do Bohunic a prodlouží i trolejbusové linky. S umístěním nového terminálu počítá také uzemní plán města.

Připravovaný terminál zlepší dostupnost kampusu v Brně Bohunicích a tamní nemocnice pro lidi jedoucí vlakem například ze Střelic nebo Rosic.

„Město Brno získalo finanční prostředky na projekční přípravu nového terminálu MHD v souvislosti se zastávkou na železnici, která se bude jmenovat Brno-Starý Lískovec,“ uvedl předseda Dopravní komise města Brna Josef Veselý (KDU-ČSL).

Reportáž Lukáše Pfausera (zdroj: ČT24)

Nový terminál bude propojen s trolejbusy, které prodlouží svou trasu ze stanice Osová. Získané peníze půjdou z projektu Trolley sdružujícího evropská města s trolejbusovou dopravou.

„Chceme zkrátit cestu do zaměstnání popřípadě za aktivitami nejen pro občany města Brna, ale i pro ty, co přijíždějí z venku,“ uvedl vedoucí dopravního odboru Vladimír Bielko z brněnského magistrátu.

Dopravní obslužnost kampusu a Bohunic v budoucnosti zlepší i nová tramvajová linka, která by podle plánu by měla končit přesně před vchodem do bohunické nemocnice. Současná kapacita autobusů už nevyhovuje.