Zloděj připravil nevidomé o 40 tisíc a psa

Brno – Plyšový pes, do kterého můžete vhodit svůj příspěvek pro nevidomé, zmizel v prodejním areálu bohunického kampusu. Bylo v něm asi čtyřicet tisíc korun. Kdo a kdy jej ukradl, ale není jasné. Nikdo si ničeho nevšiml. Přestože neznámý zloděj vylomil zámek a přeřezal řetěz, jimiž byla celá pokladnička připevněna ke stěně. Na ztrátu psa i s kasou upozornila až matka jednoho z nevidomých, která šla do centra na nákup.

Plyšový pes zmizel v uplynulých čtrnácti dnech z prostor před informačním stánkem supermarketu potravin. „Nyní vyslýcháme lidi, kteří tuto krádež mohli vidět,“ řekla mluvčí brněnské policie Andrea Procházková. Vše nasvědčuje tomu, že slepecká pokladnička byla odcizena za bílého dne, když je v nákupním centru velké množství lidí.

Na krádež upozornila matka vedoucího brněnské Organizace nevidomých Danuše Moravcová: „Šla jsem nakoupit a zjistila, že tam pejsek není. Slečna z informačního stánku pak přivolala lidi z ochranky a ti pak policii.“

Reportáž Lukáše Pfausera - Události v regionech - vysílá studio Brno - 2.3.2010 (zdroj: ČT24)

Vedení obchodního centra campus square přiznává, že krádež se stala i přes to, že v celém dohlíží početná ochranka. „Troufalost lidí je obrovská,“ řekl manažer centra Pavel Kročil.

Brněnská organizace nevidomých umístila kasičku plyšového vlčáka, která sama stojí 2500 korun, do prodejny sedmého dubna loňského roku. „Potýkáme se s nedostatkem peněz, celý příspěvek jsme chtěli použít k zaplacení nájmu prostor, které obýváme,“ doplnil šéf pobočky brněnských nevidomých Aleš Moravec.