Na silnici z Brna na Mikulov začíná další vlna oprav a uzavírek

Brno - Provoz v Brně a okolí čekají opět radikální dopravní omezení. Po zimní pauze začínají silničáři už od příštího týdne s dalšími opravami jedné z hlavních brněnských výpadovek - silnice první třídy směrem na Mikulov a Vídeň. Silniční pruhy mezi Brnem a Rajhradem podstoupí kompletní omlazovací kúru, řidiči zase další zatěžkávací zkoušku. Výjezd z Brna na Vídeň se začal opravovat už loni, frézovaly se povrchy a rekonstruovaly mosty. Silnice se proměnila v překážkovou dráhu plnou omezení a částečných uzavírek. Přes zimu rekonstrukce silnice načas ustala, teď ale začne nepříjemný slalom na jedné z nejvytíženějších tras nanovo.

„Omezení budou obdobná omezením přijatým v roce 2009. Stavební práce budou prováděny za provozu na silnici I/52. Vždy bude zachován provoz aspoň v jednom jízdním pruhu. Změny v organizaci dopravy budou v křižovatce s ulicí Bohunickou, s D1, v křižovatce Modřice a křižovatce Modřice - jih, “ přiblížila výčet mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martina Vápeníková.

První částečná uzavírka začne hned o víkendu v Jihlavské ulici. Na křižovatce s Heršpickou nebudou moci řidiči odbočit doprava ven z města, pokud nezahnou o křižovatku dřív budou mít smůlu. „Provoz tady bude sveden do jednoho pruhu z důvodu opravy povrchu vozovky, a to od sedmého března do jedenáctéhoé, “ popsal Petr Matoušek z dopravního odboru jihomoravské policie.

Petr Matoušek z dopravního odboru jihomoravské policie o uzavírce (zdroj: ČT24)

Příliš mnoho možností, jak se komplikacím v dopravě vyhnout, řidiči nemají, „Je možné využít objížďku po dálnici D1 nebo D2, ale bohužel ten provoz je tu tak hustý, že si člověk asi nevybere a budou muset řidiči občas počítat s kolonami,“ dodal Matoušek.

Loni silničáři opravili první úsek silnice, letos chtějí zvládnout další část. „Celá akce na silnici z Brna do Rajhradu Rajhrad zahrnuje opravu silnice v délce zhruba deseti kilometrů. A má pět úseků. V roce 2009 bylo opraveno asi pět kilometrů ve třech samostatných úsecích. V letošním roce budou opraveny dva zbývající úseky, “ uvedla Martina Vápeníková z Ředitelství silnic a dálnic. Harmonogram rekonstrukce přitom počítá s tím, že letošní práce na opravách silnice mezi Brnem a Rajhradem skončí do konce října.