Cizinec pašoval cigarety

Brno - Nekolkované cigarety za skoro 700 tisíc korun zabavili včera jihomoravští celníci nedaleko Lechovic. Řidič dodávky s polskou značkou převážel 20 krabic, skrývajících dohromady 200tisíc cigaret. České republice by tak na daních uteklo zhruba 400 tisíc korun.

Dodávku zastavili celníci v rámci běžné silniční kontroly. Poblíž Lechovic na Znojemsku zastavovali vozidla a hledali zboží, které uniklo dohledu celních orgánů. Tentokrát jejich snaha přinesla ovoce, polský řidič ve své dodávce vezl dvacet krabic plných neznačených cigaret značky Long Classic.

„Jednalo se o dodávkový vůz Mercedes Vito polské imatrikulace, které řídil polský státní příslušník. Kontrolou vozu celníci zjistili, že se v nákladovém prostoru nachází 20 kusů neoznačených kartonových krabic. Po otevření jedné z nich se ukázalo, že je naplněna 50 kartony cigaret značky Long Classic. Stejný obsah se nacházel i v ostatních krabicích. Cigarety však nebyly okolkovány v souladu se zákonem o spotřebních daních,“ popsala zátah mluvčí Celní správy Brno Lada Temňáková.

Záběry celníků (zdroj: ČT24)

Řidiče i jeho dodávku celníci okamžitě převezli na celní úřad do Znojma. Cigarety zajistili a celý případ předali k prošetření policii.