Dálnici D1 ve směru na Prahu zastavila hromadná havárie

D1 - Hromadná dopravní nehoda u Velkého Meziříčí zablokovala dálnici D1 na 142. kilometru ve směru na Prahu. Na místě havarovalo několik osobních automobilů a 4 kamiony. Policie částečně odklání dopravu na 146. kilometru. Hromadná nehoda je i na silnici I/43 z Brna do Svitav.

Těsně po půl deváté večer se podařilo zprůjezdnit jeden z jízdních pruhů na 142. kilometru. Není ale vyloučeno, že dálnice bude znovu uzavřena, aby mohl pokračovat úklid havarovaných vozidel.

Další dopravní nehody jsou hlášeny mezi 104. a 111. kilometrem. Auta havarovala v obou směrech v důsledku námrazy. Tu lze na dálnici D1 očekávat na území Vysočiny a na celé Moravě. V důsledku počasí se tvoří kolony i na silnicích I. a II. tříd na celé Vysočině.

Nehoda na D1 u Velkého Meziříčí (záběry z mobilního telefonu) (zdroj: ČT24)

Na Vysočině jsou 4 dopravní nehody mezi kilometry 168 - 141. Většina z nich je bez vážných zranění.  Dohlednost na dálnici je v důsledku sněžení výrazně snížena. Na dálnici je vrstva zledovatělého sněhu a místy jsou vyjeté koleje.

Silnici I/43 ochromila v lesním úseku nedaleko Černé Hory hromadná nehoda 7 osobních vozů. I tam má zřejmě podíl na nehodě led a sníh, který vozovku pokrývá.