Starostka Kyselovic: Policie měla u rvačky zasáhnout dřív a razantněji

Zlínsko - Zásahová jednotka přijela až za čtyřicet minut, tvrdí místní obyvatelé a svědci středeční rvačky v hostinci v Kyselovicích na Kroměřížsku. Policie se tak nyní zabývá nejen výslechy šestice výtržníků, ale zkoumá také vlastní postupy. Podle policejní mluvčí Zlínského kraje, Jany Bartíkové, jde ale jen o subjektivní časový údaj. Policie prý na místo dorazila mnohem dříve.


Starostka Kyselovic Magda Říkovská (nez.) je ale s postupem policie stále nespokojená. Problémy se skupinou Rómů tady byly už v minulosti a pachatelé se nikdy nedočkali prakticky žádného postihu. „Problémy jsou od sedmdesátých let, kdy se sem přistěhovali. Měli jsme tady chvíli klid, ale vyrostla nová generace a ty konflikty se začaly množit,“ vysvětluje Říkovská. Tento konflikt byl nejhorší a starostka má obavy, že nebyl poslední.

Nyní pokračuje ve vyšetřování krajská policie. Od včerejška zadržuje šest mužů. Neprozradila kde. Všechny podezírá z výtržnictví a tři z nich navíc z pokusu o těžké ublížení na zdraví. "Jsou ve věku od dvaceti do čtyřiceti pěti let, všichni jsou z okresu Kroměříž. Momentálně je držíme v celách a jsou postupně vyslýcháni,“ uvedla Jana Bartíková, mluvčí Policie ČR Zlínského kraje.

Jana Bartíková, mluvčí PČR Zlínského kraje (zdroj: ČT24)
Vydáno pod