Lékaři boskovické nemocnice zvažují hromadnou výpověď

Boskovice - Proti úternímu odvolání Jaroslava Černého protestuje většina tamních lékařů. Ředitel boskovické nemocnice, který byl potřetí odsouzen kvůli údajnému zneužívání informací v obchodním styku, když vedl nemocnici svaté Zdislavy v Mostišti, stejně jako oni tvrdí, že rozhodnutí rady města je politicky motivované a že zdravotnickému zařízení neprospívá.

Odpoledne je v budově nemocnice plánovaná schůzka primářského sboru a nového jednatele, starosty města Jaroslava Dohnálka (ODS). „Výpověď podávají všichni členové primářského sboru. Myslíme si, že pro odvolání ředitele neexistuje důvod, nemocnice vzkvétá a je v dobré ekonomické a personální situaci“, řekla primářka dětského rentgenu Martina Přichystalová.

Starosta Boskovic po oficiálním jednání s bývalým ředitelem nemocnice řekl, že chce protestující lékaře odpoledne seznámit s důvody odvolání Jaroslava Černého. „Zatím nechci nic předjímat, počkám si na jejich stanovisko. Doufám, že se podaří najít společnou řeč,“ dodal starosta.

Boskovická nemocnice zajišťuje péči pro zhruba 75.000 obyvatel střední a severní části Blanenska. Postupně se modernizuje. Loni v létě otevřela svoji novou multioborovou jednotku intenzivní péče za 40 milionů korun.