Domy ve Svitávce ustupují silnici

Svitávka - Příjezd do obce Svitávka na Blanensku z nechvalně proslulé silnice 43 na Svitavy je zhruba na měsíc uzavřen. Kvůli rozšíření a protažení této nebezpečné cesty, kde vedle sebe mezi prvními domy neprojela ani dvě osobní auta, tam dělníci překládají téměř sto let starý vodovod. Stavbě musel ustoupit také jeden dům, který radnice vykoupila za 300 tisíc korun. Průtah by měl být dokončen v příštím roce.

Svitávka leží těsně u nechvalně proslulé silnice 43 na Svitavy, kde je přehuštěný provoz. „Navíc tahle silnice je využívaná v době objížděk, když se něco stane na státní, takže jsou tady pak kolony a vznikají nebezpečný situace,“ řekl České televizi místostarosta Svitávky Jaroslav Zoubek (ODS).

Kromě rozšíření a protažení silnice vznikne na místě i nová křižovatka. „Bude to klasická “téčková„ křižovatka přímo s vyústěním na tah na státní silnice,“ upřesnil Jaroslav Zoubek. Ta by měla přijít na zhruba 10 milionů korun. Samotné propojení z náměstí na výpadovku bude stát dalších asi 20 milionů korun.