Václav Moravec dnes bude klást své otázky ve Zlíně. Průzkumy v kraji favorizují ČSSD

Zlín - Další z cyklu předvolebních debat pod hlavičkou Otázky Václava Moravce Speciál se dnes uskuteční ve zlínském Velkém kině. Vstup je zdrama až do naplnění kapacity sálu. V debatě se utkají Zděněk Škromach z favorizované ČSSD, Petr Nečas z ODS a lídři dalších stran, které se podle průzkumu agentur SC&C a STEM mají šanci dostat do parlamentu. Pořad vysílá Česká televize žive na ČT1 a ČT24 od 21 hodin.

Volební průzkum ve Zlínském kraji

Podle exkluzivního průzkumu agentur SC&C a STEM pro předvolební Otázky Václava Moravce vítězí ve Zlínském kraji sociální demokracie. Je to už šestý kraj, kde by ČSSD dali voliči nejvíce hlasů. Její největší rival, ODS, zatím zvítězila v průzkumech jen v Libereckém kraji. Na Zlínsku by občanští demokraté skončili druzí, pětiprocentní hranici nutnou pro účast v debatě překročili v regionu ještě komunisté, lidovci, TOP 09 a Věci veřejné, v podstatě se stejným ziskem hlasů.

Debata se stočí na témata nezaměstnanost, sociální politika, rekvalifikace, mobilita pracovníků, aktuální politická situace, předvolební kampaň.

Václav Moravec si do Velkého kina poslanece Zdeňka Škromacha(ČSSD), poslance a volebního lídra ODS Petra Nečase, poslance Vladimíra Koníčka (KSČM), poslankyni Michaelu Šojdrovou (KDU-ČSL), starostu obce Suchá Loz Petra Gazdíka (TOP 09) a odborného terapeuta Martina Vacka (Věci veřejné).

V debatě vystoupí i osobnosti Zlínského kraje: hudební skladatel a primáš souboru Hradišťan Jiří Pavlica a předseda Regionální rady odborových svazů Zlín Jan Řezník.

Vysílají programy ČT1 a zpravodajský ČT24 ve středu 31. března od 21.00 do 22.30 hodin.

Vydáno pod