Blanenští policisté pátrali u Macochy po nezvěstném muži, našli jej mrtvého

Vilémovice - Policisté a jeskyňáři pátrali od ranních hodin  v okolí propasti Macochy na Blanensku po třicetiletém muži. Jeho příbuzní dnes ráno oznámili, že zmizel a mohl by spáchat sebevraždu. Vozidlo muže již policie našla už ráno zaparkované v obci Ostrov u Macochy. Jeho tělo pak následně o dva kilometry dál bez známek života.

„Tělo muže jsme našli oběšené v lese. Cizí zavinění nebylo na místě zjištěno, taklže s velkou pravděpodobností spáchal sebevraždu,“ uvedla mluvčí blanenské policie Iva Šebkové. Motivy muže nechtěla s ohledem na rodinu komentovat.

Celé pátrání začalo na můstku nad Macochou. Při hledání muže pomáhali psovodi. Do akce byl povolán i vrtulník. Správa jeskyní Moravského krasu provedla obhlídku dna Macochy a nenašla žádné známky pohybu na dně propasti. „Policie nás požádala o pomoc, ale nikoho jsme nenašli, zatím podle mých informací pátrají v oblasti Macochy na horním můstku,“ řekl Hynek Pavelka ze správy.

Propast Macocha je hluboká asi 138,7 metru, patří nejen ke známým turistickým místům v Moravském krasu, ale také k lokalitám v nichž často sebevrazi končí svůj život. Od třicátých let spáchalo skokem do propasti
sebevraždu přibližně 70 lidí. Správa jeskyní nechala v propasti nainstalovat kamery, aby byl přehled o dění pod Horním můstkem tyčícím se nad Macochou.