Městští strážníci a hasiči zachraňovali berana z kanálu

Brno - Zatoulaného berana uvízlého v odkryté dva metry hluboké kanalizační šachtě, dnes krátce před desátou hodinou v Hájecké ulici zachraňovali městští strážníci a hasiči. Zvíře bylo nezraněné, ale vyplašené. Šachtu, do níž beran spadl, pak strážníci zajistili.

„Strážníci vyslaní k prověření neobvyklého oznámení zjistili, že se u vozovky nacházel kulatý kanál, ve kterém zůstal uvězený v dvoumetrové hloubce dospělý beran. Strážníci postřehli, že zvíře bylo vyplašené, ale zjevně bez známek zranění,“ uvedla tisková mluvčí brněnské městské policie Denisa Kapitančíková.

V okolí Hájecké ulice hlídka našla i oplocenou zahradu plnou ovcí, z níž beran pravděpodobně utekl. K vyproštění berana hlídka přivolala hasiče, kteří vystrašené zvíře vytáhli ven z kanálu. Poté byl umístěn zpět do ohrady, která byla vzápětí zajištěna tak, aby se již žádné zvíře nevydalo na výlet po okolí.

Hasiči zachránili uvízlého berana v kanálu (zdroj: ČT24)

„V době celé události se strážníkům zjištěného osmapadesátiletého majitele zvířat nepodařilo kontaktovat, ale budou se o to opakovaně pokoušet během dne. Hlídka městské policie zajistila šachtu, aby do ní nikdo nemohl spadnout a nedošlo k žádnému úrazu osob či zvířat,“ dodala Kapitančíková.