Klienti brněnské Kociánky vystavovali na charitě

Brno – Bílá sobota je podle tradice den modliteb, rozjímání a půstu. Velikonocemi už několik týdnů žijí v ústavu pro tělesně postiženou mládež na Kociánce v Brně. Malovali vajíčka, pletli pomlázky a vyráběli nejrůznější dárky pro charitativní prodej. Za utržené peníze pořídí ústav nové pomůcky.

Obstarat proutí na pomlázky a vyfouknutá vajíčka museli klienti ústavu na Kociánce už dávno před velikonočními svátky. Týdny totiž pletli, drátkovali, malovali vajíčka, modelovali a vyráběli nejrůznější dárky a dekorativní předměty na velikonoční jarmark a charitativní prodej.

Klienti se ze všeho nejvíce předháněli, kdo bude mít nejhezčí kraslici nebo pomlázku. Výrobky postižených klientů vznikly v rámci arteterapie přímo v dílnách ústavu. Sociální pracovnice Ústavu sociální péče pro tělesně postiženou mládež Kociánka Monika Křivánková popsala, že klienti pracovali s velkým elánem.

Reportáž Jitky Volejníkové (zdroj: ČT24)

Všechny výrobky byly k dostání v rámci velikonoční charitativní akce v brněnské Vaňkovce. „Výtěžek se použije k vylepšení situace těchto dětí,“ sdělil organizátor akce Miloš Hoff. Díky velikonoční charitě dostanou klienti brněnské Kociánky například nové pomůcky k terapiím nebo další materiál do dílen.