Řidiči musí mít pevné nervy

Brno - Pouze jeden jízdní pruh a několikakilometrové kolony. Takové dopady s sebou nese vlna dopravních omezení, která čeká na řidiče jedné z hlavních brněnských výpadovek ve směru na Vídeň. Po zimní pauze se silničáři pustili do oprav silnice první třídy z Brna až do Rajhradu. V plné síle tak propukly problémy, které silničáři avizovali už v březnu.

Zúžení důležité dopravní tepny je pro řidiče oříškem především v ranní špičce. Kolony aut takřka stojí a řidiči se musí obrnit pevnými nervy. Ti, kteří v postižené lokalitě pracují a musí se touto kolonou prokousávat denně, jsou překvapivě s nepříjemnou situací daleko smířlivější. Ještě teď mají v paměti loňská dopravní omezení ve stejném úseku. „Normálně jedu do práce deset minut a včera jsem jel čtyřicet, ale loni jsem se naučil zkratky, které teď používám,“ řekl s úsměvem jeden z místních pracujících.

A Ředitelství silnic a dálnic nepočítá, že by se situace měla zlepšovat. „Omezení provozu bude trvat po celou dobu stavby, tedy až do konce října,“ uvedla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martina Vápeníková. Podle silničářů v době prázdnin ba naopak další omezení v této oblasti ještě přibude. „Bude se opravovat ještě tramvajová trať, takže nebudou jezdit v této oblasti  tramvaje, ale náhradní doprava,“ prozradila Martina Vápeníková.

Řidiči si stěžují na dlouhé kolony (zdroj: ČT24)