Na Zlínsku ubylo nezaměstnaných, stejně jsou na tom i jihomoravské okresy

Zlín, Brno - Nezaměstnanost ve Zlínském kraji v březnu meziměsíčně klesla o 0,3 procentního bodu na 11,4 procenta. O rok dříve činila míra nezaměstnanosti v regionu 8,5 procenta. Úřady práce na Zlínsku evidovaly na konci letošního března 35 681 lidí bez práce. Nejvíce nezaměstnaných ubylo na Znojemsku, kde nezaměstnanost meziměsíčně klesla o 1,1 procenta. I tak tam ale zůstává 16,3 procenta lidí bez práce. Stejnou míru nezaměstnanosti mají i na Hodonínsku.

Zatímco v roce 2009 nezaměstnanost s výjimkou měsíce října neustále rostla, v roce 2010 úřady práce zaznamenaly už první pokles na konci třetího měsíce letošního roku. Nezaměstnanost poklesla ve všech krajích České republiky kromě hlavního města Prahy.

I přesto, že úřady práce ve Zlínském kraji hlásí výraznější pokles míry nezaměstnanosti, než tomu bylo v celém tuzemsku, nezaměstnanost v regionu je stále nad průměrem ČR. Ten ke stejnému datu činil 9,7 procenta. Mezi kraji měl zlínský region na konci března šestou nejvyšší míru nezaměstnanosti.