Kohoutovický akvapark uvítal první návštěvníky

Brno - Brňané dnes dostali poprvé šanci zaplavat si v novém bazénu v Brně-Kohoutovicích. A nejen to. Kromě pětadvacet metrů dlouhého bazénu v kohoutovickém areálu nechybí ani sauna, wellness centrum a brouzdaliště pro děti. Návštěvníci v plavkách se mohou těšit i na další prvky vodní zábavy jako je devadesát metrů dlouhý tobogán, protiproud, chrliče vody nebo vířivka. Hodina plavání bude běžného návštěvníka stát asi 80 korun. Zítra bude také poprvé napuštěn bazén na střeše budovy.

Stavba bazénu se střechou, která připomíná pásovce trvala necelé dva roky. Projekt byl ale na začátku skromnější, stavět se totiž měl pouze školní bazén. Nakonec ale brněnská radnice plány rozšířila ve prospěch závodních plavců a milovníků vodní zábavy. Město tak místo sto třiceti milionů stála stavba bazénu dvě stě jedenáct milionů korun. Brňané tedy ode dneška konečně mohou navštěvovat akvapark aniž by opustili hranice města. Podobný areál v jihomoravské metropoli totiž chyběl.

Kohoutovický bazén není jediná brněnská investice do vodních rekreačních středisek. V půlce ledna letošního roku totiž radní schválili koupi zchátralého plaveckého stadionu za Lužánkami. Kromě devatenácti milionů, které město dalo za samotnou koupi areálu, bude muset dále investovat do oprav plaveckého zázemí.