Na „putovní“ alkotester pro policii se musely složit města a obce

Blanensko - Policie na Blanensku má ode dneška o nástroj víc proti opilým řidičům a popíjející mládeži. Běžným hlídkám dosud chyběl pořádný tester na alkohol, a tak jim ho čtyři města a obce společně koupily.

Letovice, Velké Opatovice, Svitávka a Olešnice, tyto čtyři obce a města se složily na moderní přístroj Dräger. Letovice daly 10 000, Velké Opatovice 15 000, Svitávka 7 000 a Olešnice 8 000 korun. Policie na Blanensku přístroj dosud měla jenom v jednom exempláři a ten s sebou vozil tým dopravních policistů, kteří vyjíždějí k dopravním nehodám. Na další ale strážci zákona neměli peníze. Nový Dräger dostanou obvodní oddělení, budou si ho navzájem půjčovat ke kontrolám.

A právě těch přinese podle blanenské policejní mluvčí Ivy Šebkové nový přístroj více než dosud. „Letovice se nachází na státní silnici vedoucí z Brna do Svitav, kde je poměrně velká frekvence vozidel, takže tam budou prováděny ty kontroly v dopravě. Velké Opatovice zase řeší to, že mladiství tam poměrně často požívají alkohol, navíc je tam v platnosti vyhláška na zákaz pití alkoholu na veřejných prostranstvích,“ uvedla mluvčí, proč právě tato města na nákup přístroje přispěla.

Rozhovor s Ivou Šebkovou, mluvčí Policie ČR Blansko (zdroj: ČT24)

Policie dnes nový přístroj slavnostně převzala a hned ho i zapřáhla do běžného provozu. Pozor si ale nemusí dát jenom obyvatelé čtyř dárcovských měst a obcí, policie ujišťuje, že Dräger bude používat v celém okrese.