Telč otevřela nové vyhlídkové trasy

Telč – Telč nabízí turistům dvě nové vyhlídkové trasy. Mají do města přilákat ještě větší počet návštěvníků a ukázat jim, že kromě centra zapsaného na seznamu UNESCO má i jiná krásná místa. První trasou je naučná stezka Lipky představující přírodní zajímavosti v okolí Telče, druhou projekt nazvaný Vítejte ve Starém Městě, který provede turisty nejstarší městskou čtvrtí. Trasa vede například po břehu Staroměstského rybníka s několika vyhlídkami nebo kolem devíti vzácných kamenných soch až k parnímu mlýnu nebo rozhledně Oslednice.

Dominantou starého města, kam turisty zavede i stezka pojmenovaná Na Dlážkách je kostel Matky Boží založený už ve 13. století. Málokdo ho přitom zná. „Cílem je ukázat návštěvníkům, že Telč není je historické centrum a UNESCO, ale že má celou řadu dalších zajímavostí a zákoutí, která stojí za to poznat,“ shrnul Vladimír Švec z odboru rozvoje města.

Naučná stezka Lipky začínající v historickém stromořadí v těsném sousedství centra Telče zase upozorňuje na přírodní krásy. „Je tam krásná krajina – jezírko lásky, hadí jezírko a další nádherné záležitosti,“ shrnul Vladimír Švec.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

Orientaci na obou nových trasách usnadní turistům podrobné propagační brožury. Výstavbu včetně oprav chodníků nebo vybudování cyklostezky podpořily fondy Evropské unie.

Vydáno pod