Vyškovské letiště ovládly tisíce automobilů

Vyškov - Vyškov tento víkend hostí jeden z největších tuningových srazů na jižní Moravě. Na vyškovské letiště, které se nachází kousek za hranicí města se sjíždí tisíce automobilů. Krátce po čtvrté hodině odpolední začali proudit vstupním prostorem první příznivci tuningu. Prostory letiště se začaly zaplňovat upravenými vozy připravenými na soutěžní disciplíny i jejich doprovody. Loni se na tuto akci sjelo kolem 2500 automobilů. Pro letošní, už dvanáctý ročník vyškovského tuningového srazu, očekávají organizátoři ještě vyšší účast.

„Pro návštěvníky je připravený bohatý program. Řidiči si mohou zasoutěžit v gumování nebo volných sprintech, pro diváky je připravena večerní párty s ohňostrojem, vystoupení kaskadéra Pavla Vika a spousta soutěží. Myslím, že nudit se nikdo nebude,“ popsal program srazu hlavní pořadatel Libor Houšť. Motocyklový kaskadér Pavel Vik v sobotu odpoledne předvede své první vystoupení v nové sezóně 2010. A představí se rovnou dvakrát.

Poprvé se milovníci upravených vozů na vyškovské letiště sjeli v roce 2005 a od té doby je tato akce pravidelně v diáři každého tuningáře. Hlavní program je od sobotního rána. Vyhodnocení soutěží a předání cen zakončí vyškovský Tuning Motor Party o půl šesté v sobotu večer.

Pořadatel Libor Houšť o srazu ve Vyškově (zdroj: ČT24)