Za požár domu v Ratíškovicích může zřejmě vadná elektroinstalace

Ratíškovice - Zřejmě vadná elektroinstalace mohla za požár rodinného domu v Ratíškovicích na Hodonínsku. V domě nikdo nebyl, jeho majitel se právě vracel z noční směny. Na poslední chvíli stačil vynést pouze doklady a peníze. Vyhořelo první patro a téměř celá střecha. Tři hasiči skončili se zraněním v nemocnici. Celková škoda je podle prvních odhadů asi půl milionu korun.

Plameny začaly z domu šlehat před osmou hodinou ráno. Zcela shořela střecha domu, která se propadla a zničeno je i první patro, kde měla rodina pokoje svých čtyř dětí. Podle souseda z místa neštěstí začalo hořet kolem půl osmé. „Já jsem přišel, až když přijeli hasiči, hořelo to ze dvora směrem do ulice. Bydlí tam pán s manželkou.“

Na místě zasahovalo šest hasičských jednotek. Při zásahu, který byl podle jejich osádek velmi rozsáhlý, se zranili tři hasiči. Všichni tři museli vyhledat ošetření v nemocnici. Velitel zásahu měl kromě popálenin také tržnou ránu na ruce.

Reportáž Jitky Volejníkové (zdroj: ČT24)

Po uhašení požáru, při němž museli ochránit také sousedící dům, začali hasiči rozebírat střechu, aby ji zbavili doutnajících střešních trámů.

Vydáno pod